Projekti: Hyvän mielen vaatekaappi: vaatekaapin perusvaatteet

Keräsin 30 vaatekappaletta, jotka itse koen ”vaatekaapin peruspilareiksi”. Nämä ovat mielestäni vaatteita, joita yhdistelemällä löytää asun tilanteeseen kuin tilanteeseen.

30%2Bmust%2Bhave%2Bvaatetta.jpg

Yläosat:
– yksiväriset neuleet ja neuletakki (huomioi materiaalit, EI akryyliä!)
– tiukkoja toppeja aluspaidoiksi
-trikoopaidat, musta on varma valinta aina tyylikkään raidan rinnalle
– muutama siistimpi hyvin laskeutuva pusero (näissä 100% viskoosi on itselläni pysynyt hyvänä useita vuosia)
– perusmalliset t-paidat ovat tyylikkäitä yksinään farkkujen kanssa, sopii myös esim. bleiserin alle

– juhlatoppi 

-juhlamekko

Perusvaatteissa kannattaa mielestäni suosia neutraaleja värejä, mustaa, harmaata, valkoista ja tummansinistä. Näitä on helppo yhdistellä keskenään. Myös materiaalilappu on hyvä tarkistaa ennen ostopäätöstä, akryyli on ainakin pannassa, polyesteri nyppääntyy myös helposti. Tarkista myös saumojen ja yksityiskohtien ompeleet. Kuinka laadukkaasti vaate on tehty? Jos saumat ovat jo valmiiksi kierot, jätä ostamatta. Perusvaatteissa kannattaa yrittää panostaa laatuun, niin kestävät pitkään käytössä!

Alaosat:
Alaosien suhteen pärjää vähemmällä, ne eivät yleensä likaannu eivätkä kulu niin nopeasti kuin yläosat. Mustat ja tummansiniset farkut ovat omat luottovalintani. Toimii eri yläosalla ja kengillä monessa tilanteessa. Lisäksi klassinen musta kynähame on aina varma valinta.

Takit:
Jo muutamalla klassisella takilla pärjää monessa tilanteessa. Neutraalinvärinen trenssi kevääseen ja syksyyn, villakangastakki leutoon talveen. Bleiseri on myös hyvä lisä, korvaa lämpimällä säällä takin ja sopii myös juhlaan,

Asusteet:
Asustepuolella, ainakin laukuista, saappaista ja vöistä kannattaa mun mielestä löytyä kaksi värivaihtoehtoa. Klassisimmat valinnat ruskea ja musta.

Perusvaatteiden lisäksi vaatekaappiin voi omien mieltymysten mukaan valita muutamia väripilkkuja tai erikoisempia kuoseja ja leikkauksia. Jos suosii pukeutumisessa klassista linjaa, näitä ei kannata kuitenkaan hamstrata kaappiin kovin montaa. Muutamallakin värikkäämmällä vaatteella saa piristystä, kun perusvärit tuntuvat liian tylsiltä!

Edit: kaikki kuvat lainattu Zalandon, Stockan tai H&M:n sivuilta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *