Tytöt 6kk

Meidän pienet neidit täyttävät tänään jo puoli vuotta! Ei voi kun taas ihmetellä, kuinka nopeasti aika kuluu… Vastahan he syntyivät! Viime viikolla käytiin neuvolassa ja tyttöjen mitat olivat seuraavat:

Neiti A: 6750g/64cm

Neiti B: 7460g/67cm

Esikoinen ollut puolivuotiaana 8300g/70,5cm! Muistelinkin, että pojalla oli kyllä tämän ikäisenä jo 74cm vaatteet käytössä, tytöistä pienemmälle menee vielä jotkus 62 senttiset, mutta pääosin kummallakin on 68 koko käytössä.

Molemmat kasvavat hienosti omilla käyrillään, joskin hieman nollakäyrän alapuolella. Pojalla pituus on aina huidellut jossain +2 käyrän tuntumassa ja paino nollakäyrällä. Viiden kuukauden neuvola meillä jäikin väliin kaiken maailman peruutusten vuoksi ja nyt saatiin samalla myös rokotukset. Edelliset mittauksetkin ovat siis parin kuukauden takaa. Illalla molemmille nousi rokotuksista lämpöä ja myös seuraava päivä meni aikalailla kiukutellessa, varmaan pistoskohdat jaloissa harmittivat…

Päivärytmi meidän 6-kuukautisilla on suurinpiirtein seuraava:
n. 6-7.00 herääminen ja aamupesut, maidot ja puurot
n. 9.00 ensimmäisille unille joko omiin sänkyihin tai vaunuihin
uni maistuu vaihtelevasti noin tunnin-kaksi.
n. 11.30 Lounas, sosetta ja maitoa
Toiset unet n. 13.30-15.30
16-17.00 iltaruoka, sosetta ja maitoa
19.00 iltapuuro ja maito
20.00 yöunille

Päivärytmi aamuheräämisen ja yöunille käynnin suhteen on jo pitkään pysynyt samana. Kämppä hiljenee lähes poikkeuksetta puoli yhdeksään mennessä, kun kaikki lapset simahtavat. Niin luksusta, että iltaan jää vähän omaa aikaa! Suurin osa öistä menee yhdellä tutin nostolla aamuyöstä, eli kumpikaan ei yleensä enää syö öisin. Päivät menevät kaksien päiväunien voimin, joskus jos unet ovat lyhyitä, niin neljän aikoihin saatetaan vielä torkahtaa puoleksi tunniksi. Tyttöjen rytmikin on muovautunut itsestään hyvin samanlaiseksi. Aiemmin herätin toisen puolen tunnin sisään ensimmäisen heräämisestä, nyt tytöt heräävät jopa kymmenen minuutin tarkkuudella. Aistivat myös selvästi herkemmin toisiaan ja kun toinen alkaa jutella sängyssään, herää toinenkin.

Tuntuu, että tytöistä on jo nyt aika paljon seuraa toisillensa, he viihtyvät hyvin lattialla keskenään, naureskelevat ja juttelevat toisillensa. Ja tunnustelevat toisiaan, kaverin kädet myös maistuvat aina paremmalta kuin omat! Tytöt ovat pääsääntöisesti hyvin iloisia ja tyytyväisiä ja seuraavat mielellään isoveljen touhuja. Katselevat välillä isoveljeään täysin haltioituneena!

Kumpikin tytöistä oppi viime viikolla viimein myös kääntymään kunnolla selältä vatsalleen ja vielä tismalleen samana päivänä! Neiti A aamupäivällä ja neiti B iltapäivällä! Pehmeällä alustalla kääntyilyä on tapahtunut jo pitkään, mutta nyt tytöt hoksasivat miten käden saa alta pois ja pääsevät kääntymään kunnolla. Parketilla selällään ollessaan neiti B:llä on myös kova potkuttelu ja pää edellä edetään jo melko lujaa. Neiti A:lla puolestaan on jo hieman yritystä ryömimiseen ja pääseekin esim. osittain leikkimaton ulkopuolelle. Omalla tavallaan jo odottaa, että tytöt lähtisivät liikkeelle, mutta toisaalta pitäisi osata nauttia tästä, kun ovat ainakin suurinpiirtein siinä mihin ne jättää!

Tytöt ovat jo niin jämäköitä, että saatiin ”lupa” alkaa istuttamaan syöttötuoleissa syönnin ajan. Kiva, jos syöttämiset tästä vähän helpottaisi, sitterissä syöttäminen on aikamoista säätämistä ja sotkemista… Kuolan määrä on myös jotain ihan käsittämätöntä, kummallakin myös ikenet pullottavat, joten ehkä niitä ensimmäisiä hampaita on pian odotettavissa! Ja kuten kuvasta huomaa, toisella alahuuli kiiltelee kuolasta ja toinen kalvaa sormiaan…

tyt%C3%B6t%2B6kk.jpg

Sukulaiset ovat jo pitkään kyselleet päivitettyä yhteiskuvaa kaikista kolmesta lapsesta ja nyt puolivuotispäivän kunniaksi yritettiin jälleen kerran saada kivaa kuvaa. Lahjonnan ja kiristyksen avulla saatiin poikakin istumaan hetkeksi paikoilleen ja ottamaan tytöt syliinsä! Ja jopa hymyilemään, yleensä vaan irvistelee kameran edessä! Lopulta onnistuttiinkin saamaan muutama hyvä yhteiskuva! En kestä, että mun kaikki pienet ovat jo näin isoja!
Paula / Viisikko - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *