Projekti: Hyvän mielen vaatekaappi: luottoasu joka tilanteeseen

Mun mielestä hyvän mielen vaatekaappi on sellainen, josta löytyy vähintään yksi hyvä asukokonaisuus joka tilanteeseen. Mitä nämä tilanteet sitten ovat, riippuu täysin ihmisestä ja elämäntilanteesta. Omat ”tilanteeni” voisi karkeasti jakaa seuraavasti:
-arki
-urheilu
-kyläily ja menot lasten kanssa
-kyläily ja omat menot yksin ilman lapsia
-iltamenot
-juhlat
(-työ, ei tällä hetkellä ajankohtainen, joten jätän toistaiseksi ulkopuolelle)
Samankaltaisia vaatteita ei tarvitse olla tusinaa, mutta en pyri myöskään minimalistisuuteen. Tilanteet, jotka toistuvat usein vaativat useamman toimivan asukokonaisuuden. Esimerkiksi arkivaatteita pitää olla riittävästi (mikä sitten on riittävästi, on henkilökohtaista, kuinka vaihtelunhaluinen on, kuinka helposti vaatteet likaantuvat ja hikoontuvat, pyykinpesutiheys jne.). Harvemmin toistuviin, kuten juhliin ja iltamenoihin, ei ainakaan omasta kaapistani tarvitse löytyä kuin yksi tai kaksi toimivaa asukokonaisuutta. 
Haaveissani vaatekaapin koko sisältö on helposti nähtävillä, kaikki vaatteet ovat mieluisia, sopivia, ehjiä, puhtaita ja nypyttömiä eikä ikinä lähtöhetkellä tule sitä perinteistä ”ei mitään päällelaitettavaa” -fiilistä. Vaatekaapista ei mun mielestä kuitenkaan tarvitse löytyä niitä kuuluisia ”vaatekaapin peruspilareita”, jos ei oikeasti niitä omassa elämässään tarvitse. Oleellista on, että kaikki vaatteet ovat oman tyylisiä, omalle vartalolle sopivia ja kaikkia vaatteita käyttää. Suurin osa vaatteista tulisi olla myös keskenään yhdisteltävissä.
Etsin Zalandon, Stockan ja H&M:n valikoimista samanlaisia tai ainakin hyvin samantyylisiä vaatteita, joita kaapistani löytyy ja kokosin asut eri tilanteisiin. Yritin kyllä aloittaa tämän toteuttamista kuvaamalla ihan omia vaatteita kaapistani, mutta koko ajan yksi pieni pellavapää kävi varastelemassa äidin kenkiä tai laukkuja ja luovutin sen suhteen… Pitää siis tyytyä näihin netistä lainattuihin kuviin! Kaikki kuvat siis edellä mainittujen nettikauppojen sivuilta.
arkeen1%2Bkollaasi.jpg

iltamenoihin%2Bkollaasi.jpg

juhlavaatekollaasi%2B1.jpg

lasten%2Bkanssa.jpg

shoppailemaan%2Bkollaasi2.jpg

shoppailemaan%2Bkollaasi.jpg

Näihin kuviin kiteytyy aika hyvin oma tyyli ja kuinka tykkään pukeutua. Asun perusta tulee melkein aina tummista farkuista, johon on mielestäni helppo yhdistellä yläosia. Tasaväristen tummien farkkujen kanssa käyvät kaikki värit ja kuosit. Samat farkut sopivat myös moneen eri tilanteeseen, ilmettä on helppo muuttaa sporttisesta juhlavaksi. Kenkien valinta ratkaisee mielestäni tässä paljon. 
Vapaa-ajalla nykyään useimmiten jalassa on Vagabondin tennarit. Tykkäisin kyllä käyttää enemmän nilkkureita, mutta jotenkin lasten kanssa liikkuessa on helpompi olla tennareissa!
Yläosissa pidän myös neutraaleista väreistä, mustasta, harmaasta, luonnonvalkoisesta ja sinisestä. Sporttiset hupparit ja colleget mutta myös rennot kauluspaidat ja naisellisemmat hyvin laskeutuvat ohuet sifonkipaidat ja topit ovat mieluisimpia.
Loppujen lopuksi tykkään siis hyvin perusvaatteista, perusväreissä. Vaatteiden värimaailman ja kuosien ollessa hillittyjä, on yhdistely helppoa. Itseni pitäisikin ehkä panostaa enemmän siihen asutepuoleen, jolla saa ilmettä ja särmää perusvaatteisiin. Asusteita vaihtamalla ei ehkä tuntuisi, että pukeutuu joka päivä samalla tavalla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *