Projekti: Hyvän mielen vaatekaappi: Kengät

Aloitin viime viikolla juttusarjan Hyvän mielen vaatekaappi. Ensimmäisen postauksen löydät täältä. Tuossa laskin koko vaatekaappini sisällön ja koska hyvän mielen vaatekaappiin kuuluu luonnollisesti myös oikeat kengät joka tilanteeseen, kävin nyt kuitenkin läpi myös kenkäkaappini.

Tässäpä kenkäkaapistani löytyvät kengät:

keng%C3%A4t%2Bkollaasi.jpg

Näiden lisäksi löytyy salikengät, juoksulenkkarit, varvassandaalit, rönttölenkkarit pihatöihin yms. ja kahdet muoviset sandaalit omalla takapihalla seisoskeluun ja roskien vientiin yms. Yhteensä siis 24 kenkäparia. Tämä on varmasti monen mielestä varsin vähäinen määrä, mutta koen pärjääväni näillä kengillä hyvin. Lähes joka tilanteeseen ja säähän löytyy sopivat kengät. Mieluummin vähän paljon käytössä olevia kuin paljon vähällä käytöllä olevia!

Ainoat hankinnat, jotka oikeasti tulisi tehdä olisi ensi kesäksi jotkut matalapohjaiset sandaalit sekä perinteiset juhlakorkkarit. Lisäksi ainahan voi haaveilla ja haavelistalta löytyy Nokian kiilakorkoiset kumpparit (nämä olisi kivat työmatkoille sadesäällä!), kolmannet Vagabondin tossut joko vaaleanpunaisina tai ruskeina sekä DKNY:n wedget. Stockan uusimmassa kuvastossa oli myös makeat Björn Borgin talvilenkkarit!

dkny-tile.jpg
Kuvat Stockmann

Lempimerkkini on ehdottomasti Vagabond ja Clarcs. Suosin nahkaisia kenkiä, ja viime vuosina olen myös vihdoin oppinut, että kengät kuuluu oikeasti olla hyvät jalassa! Kengissä mun mielestä laatu ja hinta kulkevat melko käsi kädessä ja hyvistä kengistä joutuukin helposti pulittamaan satasen.

Nahkakengissä kenkien huolto vaikuttaa paljon käyttöikään. Säännöllisellä plankkauksella pinta pysyy hyvänä vuosikausia. Ja mokkanahka kannattaa aina suojata tähän tarkoitetulla suihkeella. Mulla jäi viime talvena saappaiden hoito väliin ja hyvin huomaa etenkin noista ruskeista kuinka pinta on alkanut kulumaan. Korkkareissa kannattaa myös kiinnittää huomiota korkolappujen kuntoon ja vaihdattaa ne suutarilla ajoissa ennen kuin naulat kopisevat ikävästi asfalttiin!

Vinkkinä vielä, että nauhat vaihtamalla tennareista saa ihan eri näköiset. Noissa valkoisissa Vagabondeissa on alun perin ollut valkoiset kangasnauhat. Ostin suutarilta ruskeaa nahkanauhaa ja kenkien ilme muuttui täysin. Helppoa vaihta takaisin, jos kyllästyy!

Monetko kengät sun kaapista löytyy?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *