Rieskarullat

Tein viikko sitten meidän tyttöjen lauantaihin rieskarullia. Joukossa oli myös kasvissyöjiä, joten tein sekä kasvis- että lihaversioita. Yritin googlailla jotain hyviä ohjeita näihin, mutta ei löytynyt täysin natsaavia, joten hieman soveltaen mentiin. Tässä suurinpiirtein ohjeet:
Kasvisrieskarullat n. 30 kpl:
3 rieskaa (Fazer)
Ruohosipulituorejuustoa
Punaista ja keltaista paprikaa
Fetaa
Salaatinlehtiä

rieskarullat%2Bkasvis.JPG

Pilko feta ja paprikat pieneksi. Mulla oli Apetinan aito kreikkalainen fetapala, käytin tästä n.3/4. Punaisesta ja keltaisesta suippopaprikasta käytin noin puolet. Sekoita nämä tuorejuuston kanssa (n.100g). Levitä rieskalle (Fazerin suorakulmion muotoiset olivat oikein passeleita). Aseta toiseen päähän salaatinlehtiä ja rullaa rieska tiukalle rullalle, kääri tuorekelmuun ja siirrä jääkaappiin vetäytymään.
Pororieskarullat n. 30 kpl:
3 rieskaa (Fazer)
Maustamatonta tuorejuustoa
Punasipulia
Poron kylmäsavuleikkelettä n.80g
Rakuunaa
Levitä rieskalle reilu kerros tuorejuustoa, asettele poroviipaleet (3siivua) tuorejuuston
päälle rieskan toiseen reunaan. Ripottele punasipulia ja rakuunaa oman maun mukaan. Rullaa rieska tiukalle rullalle, kääri tuorekelmuun ja siirrä jääkaappiin vetäytymään.

Näin jälkikäteen ajateltuna käytin rakuunaa liian maltillisesti ja maku ei oikein tullut esiin. Lisäksi laittaisin täytettä tuomaan myös salaatinlehtiä.

rieskarullat%2Bporo.JPG

Leikkaa rieskat paloiksi ja laita tarvittaessa hammastikku pitämään rullat kiinni. Helppo ja nopea tarjottava illanistujaisiin tai muihin juhliin!

rieskarullat.JPG

Paula / Viisikko - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *