Lasten vaatekaapeilla

Pojan huoneessa on kiinteät upotetut vaatekaapit, joista yksi hyllyllinen ja tuplaovien takana henkaritilaa. Kaapissa säilytetään myös pojan lakanoita sekä toistaiseksi meidän aikuisten talvitakkeja. Alakerran takkikaappi kun tuppaa olemaan melko täynnä…
Mä olen kokenut Ikean kangaslaatikot käteviksi sekä tässä pojan kaapissa että tyttöjen huoneessa Ikean Malm-lipastossa. Nämä on sopivan pieniä lasten vaatteille ja t-paidat, pitkähihaiset, shortsit, sukat jne saa lajiteltua omiin laatikoihinsa.

IMG_3925.JPG

IMG_3926.JPG

IMG_3929.JPG

Poika käyttää tällä hetkellä 92-98 kokoa, mutta taaimmaisista laatikoista löytyy jo jotain hyviä alelöytöjä 104 senttisinäkin. Luulen kuitenkin, että 98 koon vaatteet ovat aika pitkäikäisiä ja todellisuudessa ei varmaan tarvitsisi tehdä mitään sisävaatehankintoja ainakaan ennen seuraavan vuoden shortsikelejä…
Pojan vaatteet meillä pääosin Lindex, KappAhl ja Name it. Tuon ikäisille pojille ei enää ihan niin vaan löydä hyväkuntoista käytettyä, joten alennusmyynneistä ja erilaisilla klubieduilla tulee tosiaan ostettua valmiiksi jo seuraavaa kokoa. Ja niinkuin näkyy aika paljon niitä monen muunkin suosimia raitoja! Ne on vaan jotenkin kivan raikkaita lasten vaatteissa.

kollaasi.jpg

Tytöille olen tainnut ostaa suurimman osan vaatteista käytettynä kaverilta tai netin kaksoskirpparilta. Uutena tulee ostettua samoja merkkejä kuin pojallekin. Tytöillä vaatekoko tulee vaihtumaan seuraavan vuoden aikana moneen kertaan ja tyttöjen lipastosta löytyykin valmiina jotain vaatteita jopa koossa 86. Tällä hetkellä käytössä 62-68. Yhdessä laatikossa aina sillä hetkellä käytössä olevat ja isommat koot toisessa. Ja lähes kaikkea tuplana! Lipasto vetää sisäänsä myös pojan vanhoja ulkovaatteita, joita säästän tytöille, haalareita tulevaksi syksyksi ja talveksi sekä tyttöjen pyyhkeitä ja lakanoita.

IMG_8286.JPG

Tytöillä tykkään tummansinisestä sekä vaaleanpunaisen eri sävyistä. Raitoja, pilkkuja ja kukkakuvioita löytyy paljon!

IMG_3957.JPG

IMG_3958.JPG

Olen ajatellut tyttöjen huoneen seinälle jotain pientä naulakkoa, johon voisi ripustaa näteimmät mekot tms, mutta sopivaa naulakkoa ei ole vielä tullut vastaan. Henkaritilaa muutoin en usko tyttöjen huoneeseen kaipaavan vielä moneen vuoteen. Jos ei juhlamekkoja halua esillä roikottaa, niin päätyvät sitten pojan huoneen kaappiin säilöön.

Kun seuraavia kokoja on kaapeissa valmiina, täytyy aika ajoin varastoja käydä läpi, että kaikki tulevat ajoissa käyttöön. Vaatemerkkien välillä on niin suuria kokoeroja, että ei voi myöskään aina luottaa kokomerkintään. Joitain ihanuuksia odottaa jo, että päästään käyttämään, toisaalta tuntuu aina haikealta siirtyä seuraavaan vaatekokoon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *