DIY: merihenkinen pöytälamppu

Tein edelliseen asuntoomme merihenkiset yöpöydän lamput. Lamput eivät enää sovi nykyisen asuntomme tyyliin ja ovatkin varastossa huilimassa, mutta ajattelin jakaa pienen ja helpon DIY-ohjeen, jos joku muu sattuu innostumaan tämän tyylisestä lampusta!

IMG_3052+(Small).JPG
Tarvitset:
-varjostimen
-haluamasi mallisen lasisen kynttilälyhdyn, jossa reikä pohjassa
-koristekiviä
-johdon, jossa virtakytkin ja lampunpidike

Ostin lasiset kynttilälyhdyt Kodin1:stä ja irrotin näistä kahvat ja tuikkukipot. Asetin johdon lyhdyn sisälle ja peitin tuikkukipon jälkeensä jättämän reiän teippaamalla siihen paksun pahvin palan. Tämän jälkeen täytin lyhdyt pienillä koristekivillä. Kun alat täyttää lyhtyä, kannattaa johtoa yrittää alusta asti pitää keskellä lyhtyä, näin varjostimen saa asettumaan kauniisti keskelle.

Todella helppo ja nopea DIY-projekti! Ja kivien sijaanhan voi käyttää mitä vaan, simpukoita, viinipullon korkkeja, kuivattuja kukkia…

Kävin viime viikolla K-raudassa puutarhaletkuostoksilla ja huomasin sisutuspuolella isoja pullolyhtyjä, eli lasipullonmuotoisia lyhtyjä, joista puuttuu pullon pohja. Näistä saisi tuunaamalla kanssa aika hienoja pöytälamppuja! Harmi, ettei tällä hetkellä ole tarvetta uudelle pöytälampulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *