Eteinen ja sen säilytysratkaisut

Meidän eteinen muodostuu pienenpienestä tuulikaapista ja eteiskäytävästä, jossa on sitten varsinainen kenkä- ja takkisäilytys sekä siivouskaappi. Tuulikaapissa oli alunperin ovellinen kaappi, joka purettiin ja tilalle laitettiin vain naulakko ja pienet hyllyt lasten kenkiä, hattuja ja hanskoja varten. Säilytystilan kannalta kaappi olisi toki ollut parempi ratkaisu, mutta ulkonäöllisesti ja myös käytännöllisyyden takia, koin ovellisen kaapin näin pienessä tilassa hankalana. Tuulikaapin lattiaan leikattiin koko lattian peittävä kuramatto ja tähän kyllä jääkin suurin osa hiekasta ja moskasta, mitä kenkien mukana kulkeutuu. Yksi seinä päällystettiin makuuhuoneesta ylijääneellä raakalaudalla, maalattiin valkoiseksi ja hiottiin hiekkapaperilla kuluneen näköiseksi. Clas Ohlsonilta ostettu naulakko on meillä ns. lasten naulakko. Naulakko asennettiin sopivan matalalle ajatellen, että muutaman vuoden päästä esikoinen saa itse laitettua takkinsa ja haalarinsa naulaan. Myös kenkähylly mitoitettiin lasten kengille. Kenkähylly tehtiin vanerista ja päällystettiin samalla kuramatolla.
kori.JPG

IMG_3916.JPG
Eteisessä on alkuperäiset kaapistot, jotka on tarkoitus tulevaisuudessa uusia. Tällä hetkellä kaapistot välttävät tällaisenaan ja uusittiin ilmettä vain korvaamalla hankalat yläkaapit säilytyskoreilla ja uusimalla ovien vetimet. Vetiminä oli valkoiset muovivetimet. Ilme muuttui täysin, kun ne korvattiin Ikean rosterin värisillä. Näissä on sopiva ruuviväli, ja taitavat käydä lähes kaikkiin 70-80-luvun kaappeihin.

IMG_3897.JPG

IMG_3878.JPG

IMG_3880.JPG

Perimmäinen kaappi on kenkien säilytykseen, sen viereinen takkien ja toisessa päässä on siivouskaappi. Kenkälaatikot ostettu Prismasta. Tuo avonainen tila on tällä hetkellä kätevä tyttöjen turvakaukaloiden säilytykseen! Muutoin en kyllä tykkää tällaisista isoista avonaisista säilytyksistä. Jos tässä on paljon takkeja ja muuta tavaraa, on ilme helposti todella epäsiisti. Pyrinkin siihen, että molemmilta aikuisilta tässä olisi vain yksi käytössä oleva takki esillä. Ongelmaksi tietysti tulee se, että viereinen kaappi on tupaten täynnä… Ja onpahan tuossa tällä hetkellä aika paljon hukkatilaa.
Perinteinen siivouskaappi uusittiin jakamalla vanerilla kapea korkea tila lattialuutuilee ja imurin varrelle ja muutoin laitettiin hyllyt. Näin saatiin paljon enemmän säilytystilaa. Tässä kaapissa meillä on siivoustarvikkeiden lisäksi vessapaperit, pyykinpesuaineet, vaipat sekä muutama vaatekerta lapsille. Pitäisikin lähteä siivoustarvikeostoksille, aika tyhjänä tuo pesuainekori…
IMG_3887.JPG

IMG_3886.JPG

Mattona eteisessä on Kodin1:stä ostettu kolmemetrinen käytävämatto, joka soveltuu myös ulkotiloihin. Värityksen ansiosta ihan jokainen tahra ei tässä näy! On ollut todella hyvä käytössä ja tätä on myös helppo imuroida. Peili Ikeasta. Oven takana pieni vessa.

IMG_3901.JPG

Ei ehkä paras ”käyntikortti” meidän kodista, mutta kohtuu toimiva ainakin tällä hetkellä. Katsotaan tulevaisuudessa, kun kaikilla lapsilla on haalaria, takkia, pipoa, hanskaa ja kenkää jokapäiväisessä käytössä, että minkälaiseksi se tarve muodostuu ja lähdetään sitten uusimaan säilytysratkaisua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *