Tytöt 4kk

Tytöt täyttivät viime viikolla neljä kuukautta (korjattua ikää 3kk) ja eilen oli lääkärineuvola. Molemmat tytöt ovat kasvaneet hienosti. Neiti B on ollut syntymästä asti hieman isompi.

Neiti A: 5,7kg ja 61cm
Neiti B: 6,3kg ja 63cm.

Pieniähän nuo ovat jos vertaa esikoisen kasvuun, poika oli tuon ikäisenä 7,8kg ja 67,5cm! Mutta eipä pidä ikinä vertailla lapsia keskenään, pääasia, että jokainen kasvaa tasaisesti omalla käyrällään. Ja vaikuttaahan asiaan se, että poika syntyi rv 40+5, oli syntyessään 3665g ja 50cm! Tytöt syntyivät 35+1.

IMG_3391.JPG

IMG_3392.JPG
Edessä neiti A ja takana neiti B

 Kiinteitä on aloitettu varovasti maistelemaan. Lääkärin määräyksestä lihasoseet on aloitettava viimeistään 5kk iässä riittävän raudansaannin turvaamiseksi, kun ovat keskosina syntyneet. Tämän vuoksi siis aloitetaan ajoissa kasvisten ja marjojen maistelu. Neiti A:lle tuntuu soseet maistuvan hieman paremmin kuin neiti B:lle.

Molemmilla tytöillä on kova potkuttelu menossa aina leikkimatolla ja kääntymisyritystä löytyy. Vatsallaan ollessaan pää on vienyt mukanaan ja tytöt ovat vahingossa kellahtaneet selälleen, tarkoituksenmukaista kääntymistä ei ole vielä ollut. Kumpikin pyörii selällään ja vatsallaan 360 astetta ja sohvalle ei kyllä enää uskalla jättää!

Molemmat ovat varsinaisia hymytyttöjä. Hymyileville kasvoille hymyillään ja naureskellaan takaisin ja lelut saavat osakseen riemunkiljahduksia. Lelut myös pysyvät käsissä. Isoveljen leikkejä seurataan entistä tiiviimmin, taitaa poikakin jo odottaa, koska tytöistä saa leikkiseuraa!

Tytöt nukkuvat edelleen hyvin, mikä helpottaa arkea kolmen pienen lapsen kanssa paljon. Hyvillä yöunilla on kyllä valtava merkitys omaan jaksamiseen!

IMG_2430.JPG
Tytöillä ihanat Name itin farkkumekot!

Sellaisia pieniä neitejä meidän talossa. Aika menee kyllä niin hurjaa vauhtia, vastahan tytöt syntyivät! Välillä pitää oikein pysähtyä muistuttamaan itseä, että nauttii tästä vauva-ajasta. Lapset ovat vain kerran pieniä!

Tyttöjen kolmen kuukauden katsauksen löydät täältä.

Paula / Viisikko - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *