Järjestystä kaappeihin

Mä muodostan hyvin harvoihin tavaroihin tunnesidettä ja olenkin mestari luopumaan tavarasta. Käyn aika ajoin kaappeja läpi ja laitan esim. lasten vanhoja vaatteita ja tavaroita myyntiin tai hyväntekeväisyyteen. Uusia tavaroita tai esimerkiksi lakanoita, pyyhkeitä tai tyynynpäällisiä ostaessa edellytän, että uudelle on oikeasti tarvetta ja sitten karsin kulahtaneimmasta päästä vanhoja pois. En osta uusia kodintekstiilejä joka sesongin muotiväreissä tai -kuoseissa. Meillä ei myöskään ole esim keittiön kaapit täynnä kaikenlaista kippoa ja kuppia, jotka eivät olisi säännöllisessä käytössä.
Nyt on ollut taas useampi sellainen päivä, kun olen lasten päiväuniaikaan yrittänyt käydä tavaroita läpi. Etenkin pieneksi jääneitä lasten vaatteita on kertynyt jo sievoinen määrä. Toki joitain tavaroita säästän myös muistoksi, mutta näille on omat laatikkonsa ja yritän pitää nämä muistoesineet minimissä.
IMG_9997.JPG
IMG_0108.JPG

Olen myös hieman pakkomielteinen sen suhteen, että kaikille tavaroille olisi oma paikkansa. Okei myönnettäköön, että minunkin jäljiltä etsitään jos jonkinlaista tavaraa, kun tulee kiireellä kerättyä tavaroita pois pöydiltä, eikä ne sitten päädykään omille paikoilleen.
Mutta järjestyksen ylläpitämiseen sopii mainiosti SmartStoren laatikot ja Dymo! On jotenkin terapeuttista lajitella tavarat ja nimetä laatikot. Kuinka helppoa löytää mitä etsii!
IMG_9976.JPG

IMG_9983.JPG

IMG_9996.JPG
Kuinka paljon te säilytätte esimerkiksi lasten vaatteita tai muita vauvatavaroita muistoksi? Löytyykö kodistanne useampikin ”miljoonalaatikko” vai onko tavaroille omat paikkansa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *