Siskon kotona – osa 1: pihalla

Olin lasten kanssa viettämässä päivää siskoni perheen luona Keravalla. Heillä on ihana suuri piha ja koska siskoni on oikea viherpeukalo, löytyy heiltä kasvimaa ja kasvihuone sekä paljon paljon hyötykasveja . Tässä nyt kuvia heidän pihaltaan, myöhemmin sisätiloista!

kasvihuone.JPG

Kasvihuone on hankittu tänä vuonna ja siellä kasvaa muun muassa avomaankurkkua, kasvihuonekurkkua, tomaattia ja chilejä useissa eri lajeissa, rucolaa, salaattia, basilikaa, tilliä ja persiljaa. Kasvihuoneen puisissa viljelylaatikoissa on hyödynnetty meidän makuuhuoneen seinässä käytettyn raakalaudan jämät!

Kasvimaalta puolestaan löytyy hernettä, mansikkaa, retiisiä, porkkanaa ja papuja. Voi kun saisi itsekin inspistä tallaiseen joku vuosi. Olisi ihana hakea tuoreet yrtit ja salaatit omalta pihalta!

kasvimaa.JPG

ulko3.JPG

Punasaviset kyltit on ostettu Fiskarsista Onomasta.

ulko2.JPG

Nämä ihanat vanhat kynttiläpidikkeet talon ulkoseinällä ovat peräisin meidän mummin ja ukin mökiltä.

ulko4.JPG

Tämä ihana viljelylaatikko on tehty terassilaudan jämistä. Tässä kasvaa basilikaa, persiljaa, oreganoa, rosmariinia, timjamia, ruohosipulia ja sitruunamelissaa. Kelpaisi meidänkin pihalle tuollainen laatikko!

ulko5.JPG

Ruokaryhmän yllä seinällä lankaköynnöstä. Metallikorit Bauhausista.

ulko6.JPG
Ihanan tunnelmallisia lyhtyjä pihapuussa.
ulko.JPG
Sellainen ihana piha siskollani!
Paula / Viisikko - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *