Terassilla

Meidän asunto on rivarin pääty ja siihen kuuluu L-muotoinen piha. Pihaa ei ollut hoidettu moneen vuoteen ja se oli täysin kasvillisuuden peittämä. Kuvasta ei juuri edes erota alkuperäistä terassia, mutta se oli todella pieni, noin 8m2. 
Varsinaisen takapihan puolella kasvaa kaksi luumupuuta ja sivupihalla kaksi omenapuuta, nämä haluttiin ehdottomasti säilyttää. Muutenkin pihalla on usemapi isohko puu, jotka tuovat näin kesällä mukavasti näkösuojaa, tiheään asutulla aluella kun asutaan.
IMG_6154.JPG
IMG_6152.JPG
Haluttiin pihalle mahdollisimman suuri terassi ja kivetys talon vierustalle. Muutoin piha saisi olla melko luonnontilassa.
Aloitettiin pihan laittaminen kaivamalla seinien vierustat paljaiksi kasvillisuudesta. Näihin tehtiin samalla salaojitukset. Seuraavaksi kaivettiin pihalta kaikki laatat ja isommat kivet. Kaikki kivet keräsin isoksi röykkiöksi tuonne aitojen nurkkaukseen. Kivet ovat jotenkin ihanan näköisiä ihan sellaisenaan. Terassin koon päätettyämme kaivettiin terassin perustukset, harkot valettiin ja tehtiin runko.
lyhty.JPG
Terassista tehtiin noin 30m2 ja koska sisääntulo on huomattavasti maantasoa korkeammalla tehtiin sivuun kaksi porrasta. Toinen vaihtoehto olisi ollut tehdä pienet portaat oven eteen, mutta koettiin leveät portaat terassin sivulla tyylikkäämmäksi ja käytännöllisemmäksi lapsien kannalta.
grilli+yleis.JPG

Vain pieni osa terassista on katettu, eli sen alkuperäisen teraasin kokoiselta alueelta, sillä yläkerrassa meillä on parveke. Haluttiin kuitenkin enemmän varjoa ja suojaa, joten asennettiin markiisi. Näin lapset pystyvät leikkimään enemmän varjossa ja pöydän ääressä on mukavampi syödä helteellä, mutta sen saa myös näppärästi pois, vaikka auringonoton tieltä. Harmaa-valko raidallinen markiisi on Bauhausista, näyttää kuvissa enemmän vihreältä kuin harmaalta.

ikuuna.JPG

lastenryhm%C3%A42.JPG

Lasten pöytäryhmä on ihanasti kaartuvan luumupuun oksan alla ja on melkein koko päivän varjoisa paikka.

p%C3%B6yt%C3%A4ryhm%C3%A4.JPG

Tällä hetkellä terassilla on neljän hengen ruokaryhmä, pöytä Ikeasta ja tuolit muistaakseni Jyskistä. Ovat jo monta vuotta vanhoja ja on ostettu ihan ensimmäisen yhteisen vuokra-asunnon parvekkeelle. Riittää meille toistaiseksi hyvin tällaisenaan, vaikka nämä olisikin haaveena vaihtaa tulevaisuudessa kuuden hengen ryhmään. Tuoleissa olisi kiva olla käsinojat ja säädettävät selkänojat.
Grilli Landman, ostettu Kodin1:stä.

rilli.JPG
portaat+vaaka.JPG
terassivalo.JPG
Terassin ulkoreunalle asennettiin 6kpl ledejä noin 80 cm etäisyydellä toisistaan. Yksi yö kokeiltiin valoja ja olivat todella kauniit. Varmaan syksyllä nämä ovat ihanat!

matto.JPG
Raidallinen muovimatto on Kodin1:stä.
kivetys.JPG
Talon sivustalla kulkee kivetys, josta pääsee etupihalle ja parkkipaikalle, talon päätyyn tehtiin myös portti, joten pojankin voi antaa vähän vapaammin leikkiä pihalla, kun tietää, että ei pääse juoksemaan parkkikselle. Kivetyksen vierelle istutettiin uutta nurmikkoa, yllättävän hyvin lähtenyt kasvamaan!
Ah, onneksi ryhdyttiin rakennushommiin jo tänä vuonna! Kesä on vasta aluillaan ja nyt päästään nauttimaan omasta pihasta lasten kanssa.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *