Keittiö – ennen ja jälkeen

Keittiötä remontoitiin hieman osissa ja vain osittain. Ennen muuttoa uusittiin jääkaappi ja pakkanen sekä sillä seinustalla olleet kaapit. Jouluksi saatiin tehtyä saareke ja tämän vuoden puolella poistettiin yläkaapit pitkältä seinustalta ja laitettiin se uuteen uskoon. Ruokailutila meillä on olohuoneen puolella.

ennenkollaasi.jpg
Edellisillä asukkailla oli saarekkeen tilalla neljän hengen pöytä ja samassa paikassa kuin meillä nyt, kuuden hengen pöytä. Meillä ei ollut tarvetta kahdelle ruokapöydälle, joten tehtiin keittiöön saareke, jonka pöytätasoa jatkettiin olohuoneen puolelta lipaksi. Tässä meillä on muutama jakkara ja toimii ns. aamupalapöytänä.

saareke1.JPG

saareke2.JPG
Saareke tehtiin kahdesta Ikean 60cm leveästä laatikostosta, massiivitammitaso ostettiin Bauhausista. Saarekkeen taustalle kiinnitettiin myös Ikeasta ostettu korkeakiiltoinen levy. Sahattiin levy kahdeksi oikeankokoiseksi palaksi, kiinnitettiin ruuveilla laatikoston sisäpuolelta ja viimeisteltiin saumakohta alumiinilistalla.

Saarekkeen päälle asennettiin kaksi Sessak Arturo betonilamppua. Toinen ostettiin Porvoosta Kretuliinista, mutta todettuani, että yksi ei millään riitä, tilasin toisen Kodinvalaisimet.fi:stä.

Ylemmissä laatikoissa on sisällä matalat piilolaatikot ja kokonaisuutena tämä saareke on erittäin tilava. Tuossa meillä säilytetään kaikki kuivaruokatarvikkeet.

j%C3%A4%C3%A4kaappi.JPG

 Jääkaappi-pakastin on Samsungin ja vierellä Ikean kaapistot/laatikostot korkeakiiltoisilla ovilla. 
Tuo korkea kaappi vetää sisäänsä meidän kaikki astiat kattiloita ja paistinpannuja lukuunottamatta. On siis erittäin tilava ja keittiössä riittää loistavasti säilytystila, vaikka ei olekaan perinteisiä yläkaappeja pitkällä seinällä.
Laatikoissa on myös Ikeasta ostetut puiset lokerikot. Nämä ovat mitoitettu näihin laatikoihin, joten hukkatilaa ei jää. Ovat myös paljon kivemman näköiset kuin perinteiset muoviset aterinlokerikot. (Kuvassa näkyvät aterimet Hackman Swing.)
laatikonsisus.JPG

takasein%C3%A4.JPG

Tiskipöydän ylle asennettiin Ikean ylöspäin aukeava kaappi, joka on meillä lääkekaappina. Mietin pitkään, kuinka pärjätään ilman kuivauskaappia, mutta todellisuudessa pesen lähes kaikki tiskit koneessa, ihan jo aikaa säästääkseni. Tiskipöydälle ei siis kerry paljoa kuivattavia astioita. Liesituulettimen valintaan vaikutti haluttu ulkonäkö (suorakulmainen, ei lasia) sekä desibelit. Oikeasti kovaäänistä liesituuletinta on todella ärsyttävä käyttää!
Ruostumattommat teräshyllyt ovat Ikeasta. Laitettiin kaksi 40senttistä hyllyä vierekkäin kahteen tasoon.
Tämän pitkän seinustan vanhat alakaapit säilytettiin, ihan jo budjettisyistä, mutta ne olivat myös yllättävän hyvässä kunnossa. Uuni ja liesitaso kuitenkin uusittiin (uuni Siemens ja liesitaso Ikea). Uunin vasemmalla puolella oli alunperin laatikostot, vanhanaikaiset, huonosti liukuvat laatikot, joista kaksi ylintä oli puisia leikkuulautoja. Laatikot ja niiden kiinnikkeet poistettiin ja purettujen yläkaappien yksi ovi siirrettiin tilalle. Näin saatiin huomattavasti siistimpi ilme ja tätä kaappia on myös miellyttävämpi käyttää kuin niitä vanhoja laatikoita. Vaikka kaappien ovet ovat mattavalkoiset, sopivat ne yllättävän hyvin yhteen uusien korkeakiiltoisen kanssa. Moni on myös sanonut, ettei olisi edes huomannut niiden olevan vanhoja, ellei oltaisi itse asiasta mainittu. Oviin vaihdettiin vetimet, Ikeasta nämäkin.

tiskiallas.JPG
Seinä toteutettiin Tikkurilan tunto karhealla. Pinta on kivan elävä ja näyttää erilaiselta riippuen miten valo osuu siihen. Tämä tehtiin muovihiertimellä. Välitilan lasi tilattiin asennettuna Espoon Lasipojilta. Toimitus ja asennus oli yllättävän nopeaa!

sein%C3%A4n+l%C3%A4hikuva.JPG

Keittiön valaistus uusittiin kokonaan, näistä valaistusmuutoksista luvassa juttua myöhemmin.

Keittiön muutos vaikutti merkittävästi koko alakerran yleisilmeeseen, ja tässä on taas (ihan jo itsellekin) hyvä muistutus siitä, että ihan kaikkea ei tarvitse aina uusia, vaan vanhojakin kalusteita voi hyödyntää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *