Remonttihaaveita – alakerran WC

Alakerran wc on alkuperäisessä kunnossa ja ei miellytä yhtään tällä hetkellä. Seinillä on 10cm x 10cm valkoinen kiiltävä laatta, lattiassa sinapinruskea muovimatto ja katto puunväristä paneelia. Vessa on pieni, noin 3m2 ja sinne on mahduttava pöntön ja lavuaarin lisäksi pyykinpesukone. Tilassa ei ole mitään säilytystilaa, sillä lavuaarin alunen on avointa tilaa. Laitoimme yhdelle seinälle muutaman varastosta löytyneen seinähyllyn, johon on saanut koreihin päivittäin käytettäviä tavaroita. Tällä hetkellä pesukoneen päällä on myös tyttöjen hoitopiste. Melkoinen monitoimitila siis.

remonttikohde!.jpg
Haaveena olisi moderni selkeälinjainen wc, jossa olisi myös tilaan nähden riittävästi säilytystilaa. Väritykseltään harmaata, mustaa ja valkoista. Ja ehkä uutta ihastusta eli hennon vaaleanpunaista piensisustukseen ja tekstiileihin.
Yläkerran kylpyhuoneen lattiaan laitoimme harmaata 5cm x 5cm luonnonkivilaattaa, samankaltaista laitettiin myös edellisen asunnon kylpyhuoneeseen. Tämä miellyttää kovasti ja voisin nähdä jotain samantyylistä myös alakerran vessassa. Seinille mieluiten 25cm x 40cm mattavalkoista laattaa. Katto valkoiseksi.

yl%C3%A4kerran+laatat.jpg
Kylpyhuoneen laatat

Haluaisin yhtenäisen tason lavuaarin alle ja pesukoneen päälle. Tällöin laskutilan saisi maksimoitua. Tasoksi olen ajatellut massiivitammea tai mustaksi petsattua vaneria. Mikäli tasosta tekee yhtenäisen, tulee lavuaari upottaa tasoon, jotta se ei tule liian korkealle.

Säilytyksen toteutus onkin haastavin osuus. Lavuaarin alle ei voi laittaa kaappeja tai laatikostoja, koska mitkään ovet tai laatikot eivät mahdu siinä aukeamaan. Mistään en ole myöskään löytänyt siistejä liukuovellisia ratkaisuja. Tai sitten ne ovat kohtuuttoman hintaisia. Ainut ratkaisu on todennäköisesti avohylly, johon saisi esim. vessapaperirullia, käsipyyhkeitä tms. Toisaalta myös pyykkikorin ainut hyvä paikka on tuossa lavuaarin alla.kollasi.jpg
Peili, kaappi ja seinähylly täältä, korit täältä.

Pöntön päälle olen suunnitellut Ikean keittiöpuolelta noin 39cm syvää kaappia ylöspäin aukeavalla ovella. Tänne saisi esimerkiksi meikit ja muut päivittäin käytössä olevat tavarat piiloon. Pesukoneen päälle mahdollisesti kaksi avohyllyä, samaa materiaalia, kuin taso.
Mikäli päädymme tammitasoon, valitsen todennäköisesti tuon Ikean pyöreän peilin, mustan tason kanssa ehkä jokin kehyksetön peili. Valaistus toteutetaan todennäköisesti kattoon upotetuilla spoteilla.

Remontoinnin jälkeen ilmeen voisi viimeistellä uusilla pyyhkeillä, saippuoilla sekä muulla pienellä tarpeellisella. Nuo Jokipiin Pellavan pyyhkeet ovat ihanat!

kollaasi+viimeistely%C3%A4.jpg
Saippuat ja wc harjateline täältä, saippua-annostelija täältä ja pyyhkeet täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *