Ja tähän tultiin

Kirjoitin täällä aiemmasta kodistamme, joka sijaitsee samassa taloyhtiössä nykyisen kotimme kanssa. Nykyinen kotimme on 122m2 päätyasunto kolmen asunnon rivarissa. Alakerrassa on olohuone, keittiö ja wc. Yläkerrassa on kolme makuuhuonetta, wc, kylpyhuone ja sauna sekä parveke.

80249763%255B1%255D.jpg
Pohjakuva myynti-ilmoituksesta

 

 

Talo on rakennettu vuonna 1983 ja oli alkuperäisessä kunnossa ostohetkellä syksyllä 2013. Kellastuneet seinät ja mosaiikkiparketti, yläkerran muovimatto ja mäntyportaat… Ei kuulosta houkuttelevalta, mutta ihastuimme asunnon pohjaratkaisuun ja alakerran isoon yhtenäiseen tilaan. Mieluummin myös ostimme huonokuntoisen asunnon, jota on sitten saanut remontoida oman näköiseksi.

kori.JPG
Tuulikaappi

1ETEISEST%25C3%2584+RUOKAILUTILAAN.JPG
Näkymä eteisestä

Kaksosraskaus, puolitoistavuotias esikoinen ja remontointi ei ehkä kuitenkaan ollut paras yhdistelmä, ja paljon jäi tekemättä ennen muuttoa. Asunto saatiin loppujen lopuksi ihan kivaan kuntoon ja paljon on tehty nyt tänä aikana, kun on täällä asuttu. Mies viimeisteli keittiön valaistusta vielä, kun olin laitoksella tyttöjen kanssa maaliskuussa… Terassi ja piha saatiin valmiiksi vasta parin viikon takaisiin tyttöjen nimiäisiin.

3.JPG

4.JPG

 

Kaikki seinät ja katot maalattiin valkoisiksi. Seinät olivat lähestulkoon vuorattu tauluilla, joten reikien kittaamista riitti. Olohuoneen katossa oli edellisillä asukkailla kulkenut kisko, jossa oli spottivaloja, tästä jäi myös valtavat reiät kattoon. Aikaa meni siis useampi viikko jo pelkästään paikkaamiseen ja maalaamiseen. Kattojen maalauksessa jouduttiin turvautumaan myös ammattilaisen apuun ajan yksinkertaisesti loppuessa kesken. Alakerran mosaiikkiparketti hiottiin ja lakattiin (teetettiin ulkopuolisella) ja lattialistat uusittiin. Lakaksi valittiin väritön mattalakka. Portaat hiottiin ja maalattiin mustiksi.KEITTI%C3%96+J%C3%84LKEEN.JPG
Keittiö
Yläkerran makuuhuoneissa ja käytävällä oli ruskea muovimatto ja se haluttiin ehdottomasti vaihtaa. Mietittiin parketin ja laminaatin välillä ja päädyttiin tammiparkettiin. Mietin aluksi valkovahattua tammiparkettia, mutta päädyttiin luonnolliseen sävyyn, koska alakerrankin lattia on tammea. Meillä oli edellisessä asunnossa makuuhuoneissa laminaatti ja muissa tiloissa parketti. Koettiin laminaatti kylmäksi ja kopisevaksi parkettiin verrattuna. Mietittiin myös, että jos ja kun lattiaan tulee kolhuja, parketin pystyy hiomaan. Toisaalta laminaatin pinta on kestävämpää eikä jälkiä välttämättä tule yhtä helposti. Molemmissa on kyllä omat hyvät ja huonot puolensa. Tehtiin lattia yhtenäiseksi ilman kynnyksiä ovien kohdilla, näin saatiin kaunis yhtenäinen pinta (ja vähemmän kolistelua ja töksäytyksiä, kun lapset viilettävät taaperokärryillä, autoilla tai millä tahansa huoneiden väliä!).

IMG_9575.JPG
Yläkerran lattia
Vessoja lukuun ottamatta olemme remontoineet kaikkia tiloja. Vessat ovat siis edelleen alkuperäisessä kunnossa, ihanine sinapinruskeine muovimattoineen. Nämä tehdään uusiksi sitten joskus…

Esittelyt makuuhuoneestalastenhuoneista sekä kylppäristä ja saunasta löydät näistä linkeistä. Myöhemmin esittelyt vielä ainakin keittiöstä ja terassista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *