Kylpyhuone ja sauna – ennen ja jälkeen

Edellinen asukas oli remontoinut kylpyhuoneen noin vuosi ennen kuin ostimme asunnon. Taloyhtiö ei ollut kuitenkaan hyväksynyt remonttia, sillä vesieristys oli jäänyt muutaman millin liian ohueksi. Ostohetkellä oli siis tiedossa, että kylpyhuone on remontoitava. Tässä kyllä kävi hieman onni onnettomuudessa, sillä heidän laatta- ja muut materiaalivalinnat eivät miellyttäneet meitä ollenkaan. Mutta jos vesieristykset ja muut tekniset asiat olisivat olleet kunnossa, olisi ollut sääli lähteä tekemään kaikkea uusiksi. Nyt oli hyvä tilaisuus tehdä tilasta oman näköinen.
 
ennen+kollaasi.jpg

 

Valittiin seinälle 25cm x 40cm mattavalkoista laattaa ja lattiaan 5cm x 5cm luonnonkivilaattaa.
 Valkoinen laatta ostettiin KodinTerrasta ja luonnonkivi Laattatukusta.

yl%C3%A4kerran+laatat.jpg

 Lattiaan asennettiin myös lattialämmitys, mikä on kyllä tosi kiva etenkin talvisin. Pyyhepatteri (Rej Design, tilattu Netraudasta) uusittiin isompaan ja modernimpaan. Suihkusetti ja seinäsäilytys uusittiin myös. Suihkusekoittaja Oras Cubista ja suihku Oras Hydra, seinähyllyt Bauhausista). Suihku siirrettiin toiselle seinälle ja suihkunurkkaus poistettiin, koimme sen ahdistavaksi näin pienessä tilassa. Tilassa ei kuitenkaan ole kalusteita, joita pitäisi suojata vesiroiskeilta. Myös saunan ovi vaihdettiin modernimmaksi (ovi Bauhausista).

 

suihku.JPG
 
Pyyhepatterin alle ostettiin Ikeasta kaksi säilytysjakkaraa. Näissä säilytetään kylpypyyhkeitä ja lasten kylpyleluja. Kylppäri on sen verran pieni, että muuta säilytystä ei oikeastaan mahdukaan. Meillä on kuitenkin niin vähän kylpypyyhkeitä, että toistaiseksi mahtuvat noihin laatikoihin. Kylppärin vieressä on myös erillinen wc, jossa on enemmän tilaa purkeille ja purnukoille, joita ei joka päivä tartte kylppärin puolella.

patteri.JPG
 
 
Saunasta tehtiin musta-valkoinen. Vanhat lauteet hiottiin ja ne sekä katto käsiteltiin valkoisiksi ja seinät mustiksi Tikkurilan Supi Saunavahalla. Kattoon asennettiin 16 kpl:een valokuitu ja lauteiden alle ns. siivousvalo. Vanha kiuas säilytettiin vielä toistaiseksi, tästä tulee hyvät löylyt, vaikka ei niin kovin kaunis olekaan. Edelliseen remontoimaamme saunaan laitoimme Harvian pilarikiukaan, sellaisesta haaveilen tähän nykyiseenkin saunaan.
 
 
sauna.JPG
 
 
Kylppäristä tuli paljon raikkaampi ja tilavamman oloinen valkoisilla seinälaatoilla. Sauna taas on kuin uusi, vaikka pinnat on vain käsitelty uusiksi. Mitäs mieltä te olette muutoksesta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *