Äidin kesäkynnet

Ennen lapsia olin ahkera tekemään kotimanikyyrejä. Kuorin, rasvasin, lakkasin ja hoidin käsiä. Jostain kumman syystä viime vuosina ei ole ollut aikaa tällaiseen ihan niin paljoa, mutta yritän silti pitää kädet ja kynnet nätissä kunnossa. On jotenkin laittautuneempi ja viimeistellympi olo, kun kynnet on lakattu ja kynsinauhat ei repsota. Tästä tulee itse hyvälle tuulelle! Harmi vaan, että tavalliset kynsilakat eivät meinaa kestää montaa päivää jatkuvaa vedellä lotrausta. Pitäisi varmaan turvautua geelilakkauksiin, jos ne kestäisivät parempina. Joku kosmetologi kyllä kerran sanoi, että ei nekään välttämättä kovin kauaa kestä kotiäidin ”työolosuhteissa”. Kokeilemalla tietäisi.
 
 
Tein eilen lasten käytyä nukkumaan pitkästä aikaa kotimanikyyrin. Myös tytöt, vajaa 3kk ovat nyt nukahtaneet yöunillensa jo kahdeksalta, joten äitikin saa vähän omaa aikaa iltoihinsa!
 
IMG_9277.JPG
IMG_9290.JPG

 

 
Liotin käsiä hetken aikaa lämpimässä vedessä, johon olin liottanut manikyyrikapselin.
 
IMG_9293.JPG
 
Kuivasin kädet ja työnsin kynsinauhat siisteiksi.
 
IMG_9298.JPG
 
Viilasin kynnet ja hioin kynsien pinnat tasaisiksi monitoimiviilalla (tämä on ehdottomasti se tylsin osuus, mutta kannattaa, itsellä ainakin lakka levittyy tasaisemmin, kun kynnen pinta on hiottu).
 
IMG_9308.JPG
 
Ja lopuksi lakkasin kynnet. Pohjalle Essien all in one base -lakkaa ja pintaan ranskalainen manikyyri Mavalan lakoilla (sävyt 49 WHITE ja 91 RENO). Itse teen ranskalaisen niin, että leikkaan kaarevat tipit apteekin kangasteipistä. Liimaan tipit kynsille, lakkaan valkoisen osan ja irrotan tipin. Näillä itsetehdyillä tipeillä onnistuu paremmin kuin niillä kaupan valmiilla paperiteipeillä! Päälle haluttu sävy ja vielä päällyslakka, joka itseltä päässyt loppumaan.
 
Nyt on tämän äidin kädet ja kynnet saatu kesäkuntoon (ainakin hetkeksi…)!
 
IMG_9335.JPG
Paula / Viisikko - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *