DIY: legolamppu

Tein toissa jouluksi esikoiselleni ja hänen serkulleen legolamput. Muistaakseni ostin 650 palikan laatikon, josta riitti kahteen lampunjalkaan. Pojalleni valitsi pääväreiksi sinisen ja vihreän ja serkkutytölle oranssin ja keltaisen. Tein väreistä raitoja, mutta värejä voisi yhtä hyvin asetella sekaisin.
yleis+vaaka.JPG
Tässä lyhyt ohjeistus lampun tekemiseen.
Tarvitset:
-laatikollisen (650kpl) pieniä legopalikoita
-johdon, jossa virtakytkin ja lampunpidike
-varjostimen
-kuumaliimapistoolin ja liimaa
Rakenna legopalikoista kehikko kerros kerrokselta. Pohjan jätin avonaiseksi ja johdolle jätin yhden legopalikan mentävän kolon. Kun haluttu korkeus on saavutettu, kavenna yläosa sopivaksi lampunpidikkeelle. Kiinnitä lampunpidike kuumaliimalla. Asenna lamppu ja varjostin. Itse en liimannut palikoita yhteen, joten lampun käsittelyssä tulee olla varovainen. Jokaisen palikan väliin voisi myös laittaa tipan kuumaliimaa, jotta jalasta tulisi kestävämpi.

kollaasi3.jpg

Käytin johtona vanhan rikkoutuneen yöpöydän lampun osia, mutta osia voi ostaa myös edullisesti uutena esim. Clas Ohlsonilta tai Biltemasta. Myös kierrätyskeskuksesta tai kirppareilta voi löytää vanhoja lamppuja, joista purkamalla saa osat projektiin.

Tämä on hauska DIY projekti lapsen huoneeseen ja jos lamppu ei jostain syystä myöhemmin enää miellytä, saa palikat uudestaan leikkeihin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *